ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις δεν είναι τυχαίες και καθόλου συμπτωματικές καθώς τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

HSV: Η ομάδα που δεν υποβιβάστηκε ποτέ

Το Αμβούργο παρέμεινε η μοναδική ομάδα που συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα της Bundesliga από το 1963.



Το Αμβούργο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κρατήθηκε στη κατηγορία νικώντας σε αγώνα μπαράζ την Καλσρούη με 2-1 στη παράταση. Με αυτή τη νίκη γλίτωσαν τον υποβιβασμό και παρέμειναν η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στην Bundesliga από την χρονιά ίδρυσης της.



Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι της ομάδας. Οι "δεινόσαυροι" όπως λέγονται έχουν καταφέρει κάτι που δεν έχει κάνει άλλος σύλλογος. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού βρίσκεται απρόσκοπτα στη μεγάλη κατηγορία από τα χρόνια του Μεσοπολέμου, ενώ έχει καταφέρει να μην υποβιβαστεί ποτέ από το 1963, έτος ίδρυσης της Μπουντεσλίγκα.



Ο Δεινόσαυρος πέρσι τέτοια εποχή περνούσε το ίδιο μαρτύριο αφού παρέμεινε στη κατηγορία με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, αγώνα μπαράζ με την Greuther Fürth. Πέρσι τα κατάφερε χάρις στα εκτός έδρας τέρματα ενώ φέτος χρειάστηκε το γκολ στο 90` και τη παράταση. Του χρόνου;;

Με 53 συμμετοχές είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στη Bundesliga ανελλιπώς από το 1963-64 με την Werder Bremen να είναι στη δεύτερη θέση με 52 συμμετοχές. Η Bayern Munchen επίσης δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ αλλά ξεκίνησε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1965-66 μετρώντας 51 συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου