ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις δεν είναι τυχαίες και καθόλου συμπτωματικές καθώς τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τελικός CL: Barcelona - Juventus ώρα για τρεμπλ

Ο τελικός του Τσου Λου είναι το κερασάκι στην τούρτα, για μια ποδοσφαιρική χρονιά που τελείωσε στα πλείστα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το Σάββατο μας μένει ένας αγώνας, ο μεγάλος τελικός. Δεν ξέρω αν θα δούμε ματσιάρα αλλά θα γραφτεί ιστορία αφού όποιος κι αν το πάρει θα γίνει τρεμπλ.


Barcelona και Juventus κατέκτησαν ότι κούπα κυκλοφορούσε και διεκδικούσαν φέτος. Μένει όμως η μεγαλύτερη, αυτή του Champions League κι αν τα καταφέρουν θα κάνουν το εκπληκτικό τρεμπλ. Ο δρόμος για τον τελικό του Βερολίνου δεν ήταν εύκολος για καμιά από τις δύο ομάδες.

Οι Καταλανοί απέκλεισαν Manchester City, PSG και Atletico Madrid ενώ οι Ιταλοί αντιμετώπισαν την Borussia Dortmund, την Monaco και την Real Madrid.

Στον τελικό της 6ης Ιουνίου θα γραφτεί ιστορία αφού για 8η φορά θα κατακτήσει μία ομάδα το τρεμπλ και αν το κάνει η Barcelona θα είναι η πρώτη ομάδα που θα το κάνει δύο φορές. Η Celtic είναι η πρώτη που το κατάφερε την περίοδο 1966-67, ο Ajax το 1971-72, η μισητός αντίπαλος του, PSV Eindohoven το 1987-88, η Manchester Utd το 1998-99, η Barcelona 10 χρόνια αργότερα, η Inter το 2009-10 και η Bayern Munchen το 2012-13.

Επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι οι δύο ομάδες θα παίξουν στον 8ο τελικό Champions League της ιστορίας τους αλλά είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν μεταξύ τους. Οι Καταλανοί σε 7 τελικούς μετρούν 4 κατακτήσεις και 3 ήττες ενώ οι Ιταλοί είναι πιο looser αφού σε 7 τελικούς κατέκτησαν το τρόπαιο σε δύο περιπτώσεις.

Ισπανοϊταλικοί τελικοί

Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί θεωρούνται οι καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες αφού μετρούν συνολικά 26 κατακτήσεις και 24 συμμετοχές στον τελικό του Τσου λου αλλά μόνο 6 φορές συναντήθηκαν μεταξύ τους.
Τρεις φορές στην ιστορία των τελικών είχαμε Ισπανοϊταλική αναμέτρηση και να πρωταγωνιστεί μία εκ των δύο φετινών φιναλίστ. Οι δύο περιπτώσεις αφορούν την Barcelona, που μετρά μία νίκη με την Σαμπντόρια το 1991-92 (1-0 παρ.) και μία ήττα με την Μίλαν το 1993-94 (4-0). Η Juventus συνάντησε Ισπανική ομάδα στον τελικό του 1997-98 και έχασε από την Real Madrid (1-0).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου