ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις δεν είναι τυχαίες και καθόλου συμπτωματικές καθώς τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Αποβολές, πέναλτι και κίτρινες κάρτες (τελικά στοιχεία)

Οι αποβολές, τα πέναλτι αλλά και οι κίτρινες κάρτες επηρεάζουν τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα σε μεγάλες (χρονικά) διοργανώσεις όπως είναι το πρωτάθλημα. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν τις αποβολές και τα πέναλτι.



Όπως βλέπουμε στον πιο κάτω πίνακα η Αγία Νάπα δεν έχει κερδίσει ούτε ένα πέναλτι, το ΑΠΟΕΛ και ο Εθνικός δεν είχαν καμία αποβολή και σφυρίχτηκε μόλις ένα πέναλτι κατά της Ομόνοιας.


Ας τα δούμε λίγο αναλυτικότερα.
Τα περισσότερα πέναλτι τα κέρδισε η Ανόρθωση, συγκεκριμένα έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα 10 φορές ενώ ακολουθούν ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα με 9 πέναλτι, Απόλλων και Ομόνοια με 8 και τέλος Δόξα και Ομόνοια από 7.
Η Αγία Νάπα δεν έχει πάρει ούτε ένα πέναλτι σε 26 αγωνιστικές.



Τα περισσότερα πέναλτι τα παραχώρησαν οι ομάδες της ελεύθερης Αμμοχώστου. Οι ποδοσφαιριστές της  Αγίας Νάπας ανέτρεψαν 14 φορές αντίπαλο στη περιοχή τους ενώ η Ένωση 12 φορές. Κοινό χαρακτηριστικό ο υποβιβασμός τους. Οι επόμενες ομάδες στη λίστα με τα περισσότερα πέναλτι κατά τους είναι ο Άρης, ο Ερμής, η Νέα Σαλαμίνα και η Πάφος FC.
Η Ομόνοια υπόπεσε σε μόλις ένα πέναλτι, κι αυτό δεν ήταν η αλήθεια. Από κει και πέρα ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απόλλων παραχώρησαν από δύο πέναλτι.

Όσο αφορά τις κόκκινες κάρτες, η ΑΕΚ έχει δεχθεί τις περισσότερες αποβολές, 7 στον αριθμό και ακολουθούν Ερμής και Νέα Σαλαμίνα με 5 αποβολές.
ΑΠΟΕΛ και Εθνικός Άχνας δεν έχουν δει ποτέ κόκκινη κάρτα ενώ από μία έχουν δεχθεί η ΕΝΠ (στη τελευταία αγωνιστική) ο Άρης και η Ομόνοια.

Τέλος όσο αφορά τις κίτρινες κάρτες η Ένωση πρωτοπορεί. Ενώ έχει δεχθεί μόλις μία κόκκινη, οι κίτρινες κάρτες που αντίκρυσαν οι ποδοσφαιριστές της αριθμούν τις 80. 76 κίτρινες κάρτες έχουν δεχθεί οι παίκτες του Εθνικού (καμία κόκκινη, ακόμη ένα οξύμωρο) και τέλος η Αγία Νάπα 72.
Τις λιγότερες κίτρινες κάρτες έχουν δεχθεί ποδοσφαιριστές της Πάφου (!!), μόλις 51 και της Ανόρθωσης 55. Ακολουθούν ΑΠΟΕΛ με 56, ΑΕΛ και Απόλλώνας με 57 και τέλος η Δόξα με 58.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου