ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις δεν είναι τυχαίες και καθόλου συμπτωματικές καθώς τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τελικός Europa League: Πολυνίκης - Σταχτοπούτα

Σεβίλλη και Ντνίπρο είναι οι δύο ομάδες που θα συναντηθούν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνε στη Βαρσοβία στις 27 του Μάη. Πάει για το τέσσερα στα τέσσερα η Ισπανική ομάδα, πρώτη φορά στον τελικό η Ντνίπρο.
Με τρεις κατακτήσεις μέχρι σήμερα οι Ανδαλουσιανοί θεωρούνται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αφού πέρασαν εύκολα από τη Φλορεντία. Καθάρισε τη πρόκριση πριν το μισάωρο αφού πέτυχε δύο γκολ ως το 27` και πέρασε στον τελικό με συνολικό σκορ 5-0.

Η άλλη Ιταλική ομάδα, η Νάπολι πήγε στην Ουκρανία για να κερδίσει τη πρόκριση αλλά η σταχτοπούτα της διοργάνωσης τους αιφνιδίασε ξανά. Με ένα γκολ στο 58` (μην μου ζητάτε να σας πω τον σκορερ, Σελεκάτι τον έλεαν) κέρδισε με 1-0 και την τεράστια πρόκριση για τον τελικό.

Η Σεβίλλη από το 2005-06 που πήγε πρώτη φορά τελικό μέχρι και σήμερα μετρά τρεις κατακτήσεις. Το 2006 το κατέκτησε εναντίων της Μίντλεσμπρο με 4-0, την αμέσως επόμενη χρονιά με την Εσπανιόλ στα πέναλτι 3-1, στη κανονική περίοδο έληξε 1-1 και στη παράταση 2-2, και πέρσι όταν κέρδισε την Μπενφίκα ξανά στα πέναλτι με 4-2 σε ένα παιχνίδι χωρίς τέρματα. Αν κατακτήσει και το φετινό θα γίνει η πολυνίκης του θεσμού με τέσσερις κατακτήσεις. Επίσης θα γινει η πρώτη ομάδα που κάνει το 2ο back to back.

Όσο αφορά την Ντνίπρο είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το κατάφερε αυτό εκμεταλλεύοντας άριστα τη έδρα της. Συγκεκριμένα μετά τους ομίλους μετρά εντός έδρας νίκες με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον Άγιαξ, την Κλάμπ Μπρίζ και τη Νάπολι κερδίζοντας τους όλους με 1-0 εκτός την ελληνική ομάδα την οποία κέρδισε με 2-0.

27 του Μάη λοιπόν αναμένουμε την αναμέτρηση στη Βαρσοβία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου