ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις δεν είναι τυχαίες και καθόλου συμπτωματικές καθώς τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ένας Πάμπος δεν φέρνει την άνοιξη

Όσοι περίμεναν πως ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ θα μετέτρεπε μια ομάδα που δεν μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι σε ομάδα μοντέλο τότε ας μην συνεχίσουν το διάβασμα. Οι υπόλοιποι ετοιμαστείτε να διαβάσετε μερικές αλήθειες.

Αλήθεια πρώτη. Η ΑΕΛ αν δεν ήταν ΑΕΛ και ήταν Τρασhυπέδουλα δεν θα είχε τους βαθμούς που μάζεψε μέχρι σήμερα αλλά πολύ λιγότερους. Η ομάδα είναι ένα έκτρωμα. Σχεδόν δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία στα παιχνίδια της και ότι κέρδισε το πήρε με τη φανέλα, το όνομα και το κόσμο της.

Αλήθεια νούμερο δύο. Ο προγραμματισμός του καλοκαιριού ήταν για σεμινάριο με τίτλο "πως στέλνεις μια ομάδα διαβάθμιση". Παίκτες αχάπαροι που κάνουν διακοπές στο όμορφο νησί μας.

Το λέγαμε από την αρχή της χρονιάς ότι η ΑΕΛ πρέπει να δει ζεστά το θέμα του υποβιβασμού και αν δεν σοβαρευτεί θα πέσει. Άλλαξε τον προπονητή που είχε στο ξεκίνημα και ήρθε άλλος αέρας στη Λεμεσό. Για τον Πάμπο δεν θα πω για τον αέρα αλλά για τυφώνα. Ο ενθουσιασμός που σκόρπισε η έλευση του Κύπριου τεχνικού δεν περιγράφεται. Ξεχάστηκαν όλα, η καταστροφική πορεία που είχε μέχρι σήμερα, οι αχάπαροι παίκτες, η διοίκηση κλπ, λες και συνεχίζουν από το 2012.


Η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία είναι μεγάλο κεφάλαιο στη μάππα. Σήμερα φάνηκε ότι η ΑΕΛ άλλαξε. Είχε πλάνο στο γήπεδο, τόσο καιρό ήταν σκορποχώρι που λαλούν τζιαι οι καλαμαράες. Έπαιξε με σφικτή άμυνα, δεν άφησε το συμπολίτη του να κάνει το παιχνίδι του και όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε και περισσότερη αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλία.

Δύο ατομικά λάθη στοίχησαν τη πρόκριση τολμώ να πω, αφού με τέτοιο σκορ ο Πάμπος Χριστοδούλου θα εστιάσει στο πρωτάθλημα. Ξέρει που βρίσκεται η ΑΕΛ και καταλαβαίνει ότι η φετινή πορεία πρέπει να αλλάξει το συντομότερο. Το κύπελλο είναι μια πολυτέλεια όταν δουλεύεις σε τέτοιες συνθήκες.

Οι 22 βαθμοί σε 22 παιχνίδια είναι τραγικός απολογισμός. Έχουν απομείνει τέσσερα παιχνίδια και αρχής γενομένης με τη Δόξα στο Τσίρειο και η ομάδα πρέπει να αρχίσει την αντεπίθεση της. Ακολουθεί η Σαλαμίνα εκτός, ο Εθνικός εντός και τέλος η Ομόνοια εκτός. Οι εννέα βαθμοί είναι απαραίτητοι, όχι για να μπουν εξάδα αλλά για να είναι όσο το δυνατό πιο μακρία από την τελευταία θέση των playout.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου