ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις δεν είναι τυχαίες και καθόλου συμπτωματικές καθώς τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αιώνιο ντέρμπι και οι άλλοι. Η πιο αμφίρροπη αγωνιστική (στοιχηματικές προβλέψεις)

Η 10η αγωνιστική είναι προ των πυλών με πολλά ντέρμπι και πολλούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίζονται. Ντέρμπι αιωνίων, ντέρμπι Λάρνακας κι αν ο Ερμής ήταν ο περσινός θα μιλούσαμε για τη πιο αμφίρροπη αγωνιστική όλων των εποχών. Ουάααου! Δεν κρυβόμαστε και ποντάρουμε και στα δύσκολα.


Η υπόθεση Ευρώπη κλείνει ουσιαστικά για τον ΑΠΟΕΛ που πλέον θα αφοσιωθεί στο τοπικό πρωτάθλημα πλέον. Δέχθηκε μεγάλη ήττα από τον κόσμο του στη Τρίπολη και θα του στοιχίσει πολύ ακριβά. Στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Ομόνοια θα πρέπει να εμφανιστεί ανεπηρέαστο από τα τελευταία γεγονότα. Παρά την ήττα η ομάδα εμφανίστηκε καλή στον αγωνιστικό χώρο και η απουσία του Ντε Βινσέντι ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.
Η Ομόνοια αφήνοντας πίσω τον Καϊάφα θα αντιμετωπίσει ένα από τα καλύτερα ΑΠΟΕΛ όλων των εποχών. Η αλήθεια είναι ότι οι τριφυλλοφόροι έχουν υλικό από τη μέση και μπροστά αλλά κάτι δεν δουλεύει σωστά στη μηχανή. Αν έφταιγε ο χειριστής της ομάδας θα φανεί στο μέλλον. Προς το παρόν η ομάδα είναι στον αυτόματο. Σίγουρα μία αλλαγή προπονητή φέρνει άλλον αέρα στα αποδυτήρια και στο κλίμα μιας ομάδας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο η θέση μένει κενή μόνο κακό κάνει.
Όσο αφορά τα προγνωστικά μου για το παιχνίδι, θα πόνταρα στο διπλό του ΑΠΟΕΛ αν το βρω σε μία ικανοποιητική τιμή δηλαδή κάτι περισσότερο από 1,80.

Στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής Ανόρθωση και ΑΕΚ νομίζω θα δούμε ανοικτό παιχνίδι. Σε περίπτωση νίκη των Σπαρτιατών και ήττα των πρωταθλητών οι Λαρνακείς περνούν στη πρώτη θέση δίνοντας άλλο αέρα στο πρωτάθλημα. Ενώ αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι σκαρφαλώνουν αυτοί στη δεύτερη θέση και γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ. Στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι φυσικό και επόμενο να διεκδικήσουν και οι δύο ομάδες τη νίκη.
Ξεκινώντας από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με ανατροπή κόντρα στη Ομόνοια έχουν στόχο να κολλήσουν και δεύτερη νίκη σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα και να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από το αιώνιο ντέρμπι.
Οι γηπεδούχοι παραμένουν κοντά στη κορυφή μετά από τη δύσκολη εκτός έδρας νίκη στη Πάφο και θα πρέπει να αποδείξουν ότι κάτι καταφέρνουν όταν αντιμετωπίζουν ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με αυτούς. Φέτος έχουν αγωνιστεί με την ΑΕΛ (2-0 κέρδισαν), αλλά η Λεμεσιανή ομάδα δεν είναι αυτή που περίμεναν πολλοί φέτος, την Ομόνοια (0-0) σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ τυχερή η Ανόρθωση με την ισοπαλία και με τον Απόλλωνα που δεν διεξήχθη ο αγώνας. Άρα ο επόμενος αγώνας προσφέρεται για μία νίκη σε ντέρμπι μετά από πολύ καιρό.
Θεωρώ το όβερ ως το πιο ασφαλές ποντάρισμα σε αυτό τον αγώνα.

Ο Απόλλωνας φιλοξενεί τον περσινό κακό του δαίμονα, Ερμή και ισχύουν πάνω κάτω αυτά που λέγαμε για το ντέρμπι στη Λάρνακα. Θέλουν μόνο νίκη για να εκμεταλλευτούν τις απώλειες των υπόλοιπων διεκδικητών του πρωταθλήματος. Το μεγάλο στοίχημα είναι η αντικατάσταση του τιμωρημένου Παπουλή, αφού Μερκής και Τουράμ λείπουν εδώ και καιρό. Το πιο κρίμα κι άδικο από την ομάδα του Απόλλωνα φέτος είναι ότι διαθέτει από τις καλύτερες ακαδημίες αλλά είναι η ομάδα που δίνει τα πιο πολλά χρήματα στη ΚΟΠ για τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών στη βασική ενδεκάδα.
Μόνο άσσος προκύπτει από την αναμέτρηση αλλά σε αποδόσεις που είναι κάτω από 1,50 δεν αγγίζουμε. Πιθανό και το όβερ αλλά δεν γνωρίζω πως θα παρουσιαστεί ο Ερμής του Νίκου Παναγιώτου.

Στο στάδιο «Αμμόχωστος» η βασανισμένη Σαλαμίνα φιλοξενεί την Ένωση. Οι κοτσιηνόκωλοι μπαίνουν σε μία σειρά αγώνων με ομάδες του χεριού τους. Δηλαδή, ξεκινώντας από την Ένωση, μετά αντιμετωπίζουν την ελλειπή ΑΕΛ, τη Δόξα και τον Εθνικό. Αν καταφέρουν και κάνουν το 4/4 που θεωρητικά είναι εφικτό θα δημιουργηθεί ένα φοβερό μομέντουμ το οποίο είναι ικανό να την στείλει στη πρώτη τετράδα. Από την άλλη μπορεί να γίνει το αντίστροφο και να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις αλλά πιστεύω ότι ο Ολλανδός θα έχει θετικό πρόσημο στη επόμενη τετράδα αγώνων.
Οι Παραλιμνίτες προέρχονται από τη λυτρωτική ισοπαλία με την ΑΕΛ στο 96` αλλά από τη τεράστια ήττα στο κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά γνωρίζουν τον αποκλεισμό από ομάδα της Β` κατηγορία στο συγκεκριμένο θεσμό και αυτό στοίχισε στη ψυχολογία των παικτών. Δύσκολα τα πράγματα όπως τα βλέπω για την ομάδα του Παραλιμνίου.
Πιστεύω στον άσσο σε αυτό το παιχνίδι το οποίο θεωρητικά θα είναι και σε καλή απόδοση.

Δόξα και ΑΕΛ στο Μακάρειο. Πόσο αποκρουστικό μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι. Η ΑΕΛ με την αποπομπή του Χρι² εμφανίστηκε ανανεωμένη. Η αλλαγή που λέγαμε για την Ομόνοια πιο πάνω κρίνεται ευεργετική για την ομάδα της Λεμεσού. Πάει στο Μακάρειο για να έχει βαθμολογικό κέρδος και να παραμείνει όσο πιο μακριά γίνεται από μπελάδες. Δεν θεωρώ ότι κινδυνεύουν οι Λέοντες αλλά καλό είναι να μην εφησυχαστούν.
Όσο αφορά τους γηπεδούχους κάτι τέτοια παιχνίδια τα κτυπούν και δεν θεωρείται αυτονόητο ότι θα χάσουν. Προέρχονται από ήττα με κακή εμφάνιση στη Λεμεσό και μου φαίνεται δύσκολο να επαναληφθεί μια ανάλογη εμφάνιση. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο αγώνας την ερχόμενη εβδομάδα με τον Ερμή όπου θα έχουμε ομορφιές.
Στοιχηματικα δεν το αγγίζω αυτό το παιχνίδι. Η ΑΕΛ μου φαινόταν εγγύηση στα άντερ αλλά δεν ξέρω τώρα με τον Χάβο.

Στο δασάκι της Άχνας η τοπική ομάδα φιλοξενεί το φορμαρισμένο Άρη. Τα είπαμε πολλές φορές για την ομάδα της Λεμεσού ότι έχει καλή ομάδα αλλά με τον Αγιομαμίτη δεν πας μπροστά. Φάνηκε η διαφορά άμεσα. Ο Εθνικός δεν νομίζω να αφήσει τον Άρη να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και ειδικά στη έδρα του δεν νομίζω ότι θα χάσει από άμεσο ανταγωνιστή του.
Έχω ξαναπεί ότι όταν παίζουν μικρές ομάδες μεταξύ τους, μπαίνουν πολλά γκολ. Αυτό θα ποντάρω και σε αυτό τον αγώνα ή τον άσσο.

Η αγωνιστική ανοίγει με ακόμη ένα ντέρμπι. Το ντέρμπι της πιο μακρινής απόστασης. Η Πάφος ταξιδεύει για ακόμη μια φορά σε ένα μήνα στο μακρινό Παραλίμνι για να αντιμετωπίσει την Αγία Νάπα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη τελευταία θέση με 3 βαθμούς κι αν χάσουν ξανά βαθμούς από αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους μέσα στη έδρα τους ας μας χαιρετήσουν από τώρα. Οι Παφίτες φαίνονται αξιοπρεπής ομάδα με ηγέτη τον Μάτσι που παλεύει όλα της τα παιχνίδια και ότι βαθμολογικό κέρδος προκύψει είναι από τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών της.
Δύσκολο παιχνίδι για προβλέψεις. Αν ήταν Προπό θα έλεγα διπλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου